سنگ را بدانجا که از آن آمده باز باید گرداند ، که شر را جز با شر نتوان راند . [نهج البلاغه]
بهزیستی و دولت تدبیر و امید
همایون هاشمی کیست و چرا تاکنون ماندگار شده است؟
یکشنبه 92 اسفند 25 , ساعت 2:16 عصر  

 

 

همایون هاشمی متولد 1345 اهل تکاب بوده که در سال 1362 ، وارد دبیرستان سپاه ارومیه شد. همان دبیرستانی که وحیدجلال زاده(متولد 1347 در محله بهارستان ارومیه، کارشناسی علوم سیاسی از دانشگاه تهران و استاندار آذربایجان غربی در دولت دکتر احمدی نژاد)، محمودی، شریف ن‍ژاد و ... در آنجا تحصیل می کردند و این اتفاق ، بسترساز رفاقت و ارتباط بین آنان گردید(آینا نیوز، 1388 / گلزار ، online ).


همایون هاشمی در جوانی در حوزه ورزش(عضویت در تیم محلی پرستو) و کشتی نیز از علایقی چند برخوردار بود(رضوانی، 1390). وی بواسطه علاقه اش به پزشکی و استعداد فردی نسبتا مناسب ، موفق شد در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه همراه با نبی اله احمدیان( معاون اسبق بسیج دانشجویی کشورو دوستان جلال زاده) ادامه تحصیل دهد. هاشمی بعد ها در قرار گاه ثار ا... سپاه و سپس بنیاد تعاون ناجا فعالیت نمود. بعد از روی کار آمدن دولت نهم و آمدن علی کامیار به بهزیستی(1385 ، معاون پارلمانی و استان های سازمان بهزیستی کشور)، دکتر هاشمی با سفارش جلال زاده ، معاون استانی سازمان بهزیستی آذربایجان غربی شد( سابقه فعالیتی محدود وی در دولت و سازمان بهزیستی، از همین جا آغاز گردیده است).

کامیار بیش از دو سال در سازمان بهزیستی دوام نیاورده و بعد از اتفاقاتی که در سازمان بهزیستی رخ داد ، هاشمی به عنوان سرپرست بهزیستی استان آذربایجان غربی معرفی گردید. در 18 ماه خدمت همایون هاشمی (در دوره رحیم قربانی استاندار وقت آذربایجان غربی) در استان، توفیقات خاصی حاصل نگردید به گونه ای که، قربانی در صدد تغییر وی بر آمده ولی تصمیم به تغییر وی، مصادف با تغییر قربانی و آمدن وحید جلال زاده به عنوان استاندار جدید آذربایجان غربی شد. شنیده ها حاکیست، ارتباط دوستی و خانوادگی هاشمی با جلال زاده و سابقه طولانی ارتباط فی مابین، بارقه ای از امید در وی ایجاد نمود . جلال زاده که خود نقش اول پیوستن همایون هاشمی به دولت نهم را ایفا کرده بود ، بر آن شد با رایزنی فعال خود و با استفاده از دوستی 15 ساله اش با شیخ الاسلامی در وزارت علوم، شهرداری تهران، صداو سیما و نهاد ریاست جمهوری بتواند، همایون هاشمی را جهت پست ریاست سازمان بهزیستی پیشنهاد نموده و به گونه ای عمل کند که وی یکی از اصلی ترین گزینه ها برای سرپرستی این سازمان باشد(‌حتی شنیده شده در سفر دکتر احمدی نژاد به استان آذربایجان غربی، جلال زاده این پیشنهاد را تقدیم رییس جمهور نیز نموده است). بر این اساس، به نظر می رسد رایزنی های جلال زاده در انتخاب هاشمی موثر بوده و به این ترتیب مثلث جلال زاده، شیخ الاسلامی و همایون هاشمی شکل گرفته باشد(گلزار ، online).

نارضایتی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از دکتر اسفندیاری (نامبرده به مدت 16 ماه در سمت سرپرست سازمان بهزیستی کشور، انجام وظیفه نمود و حتی حکم ریاست وی بر سازمان بهزیستی زده نشد) و برخی از جریانات و خواست های بیرونی سبب گردید تا با بوجود آمدن نوعی خلا قدرت، فرصت برای هاشمی که پیش از این رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری سازمان بهزیستی بود فراهم شده و با حکم بدون مدت عبدالرضا شیخ‌الاسلامی در تاریخ 17 شهریور 1390 ، به عنوان رئیس جدید سازمان بهزیستی کشور انتخاب شود .

تحلیل برنامه ارایه شده توسط هاشمی به مراجع ذی صلاح و وزیر وقت، به راحتی نشان می دهد که همایون هاشمی فاقد رویکردی جامع نسبت به فعالیت در بهزیستی بوده است. بر اساس شواهد و قرائن موجود و در برداشتی ، می توان اینگونه تحلیل نمود که پس از ابلاغ حکم ریاست سازمانی، همایون هاشمی با تبعیت از سیاست و رویکرد مدیریتی بشدت انعطاف پذیر و بشکل همزمان اقدام به انجام فعالیت های تثبیتی همانند تقویت حلقه های مشاوران با بهره گیری از افراد صاحب نام ، تقویت ارتباط با مجلس و یارگیری رفاقتی از بین نمایندگان ، ماموریت دهی های غیر هدفمند به برخی از افراد خاص و گماردن همزمان و در عین حال مستقل چندین نفر بر موضوعی واحد( به گونه ای که هیچ کدام توان به انجام رسانی مستقل کار را نداشته و مجددا قدرت در دست وی متمرکز گردد)، افزایش ارتباط با نهاد ریاست جمهوری خصوصا حلقه ........ ، رسانه گرایی و حضور مستمر و عموما تنها در رسانه های تصویری و مطبوعات(چهره سازی از خود) ، بهره گیری مکرر از راهبرد فرار به جلو و این استراتژی که سازمان بهزیستی فلان کار را نیز در دست اقدام دارد(فعالیت کم عمق و عموما نمایشی) ، مشارکت طلبی از طیفی از مدیران دولتی در قالب همکاری با سازمان بهزیستی در رساندن بن های مددجویی به دست افراد مستمند مراجعه کرده به این دسته از مدیران، در پیش گیری راهبرد ارایه جواب مثبت به همه افراد و انجام کار مورد نظر خود در پشت پرده(سرگردان سازی و مشمول زمان کردن برخی از اموری که بر خلاف تمایل درونی وی بود)، دعوت به همکاری غیر مستقیم به تعداد زیادی از افرادی که بنوعی ممکن بود بخشی از کار سازمان با آنها مرتبط باشد،دعوت از هنرمندان و ورزش کاران برای جلب افکار عمومی، دعوت وسیع از مقامات سیاسی ، دولتی و خانواده آنها جهت بازدید از مراکز تحت نظارت بهزیستی ، برپای جشن های مکرر در سازمان، دور کردن خشن و بعضا ناصحیح همکارانی که دارای زاویه و تفاوت نگاه با وی بودند و ....... ، نمود. کارهایی که نتیجه و ثمر آنها، چیزی جز درگیری شدن کم عمق در وظایف و مسئولیت های این سازمان حمایتی و حساس نبوده است.

سوال اینجاست که چرا همایون هاشمی در طول مدت مدیریتی خود و با وجود تغییرات نسبتا گسترده ایجاد شده(انتخابات مجلس دهم، استیضاح و خلع ید شدن شیخ الاسلامی ، روی کار آمدن عباسی بعنوان سرپرست و وزیر جدید ، انتخابات یازدهم ریاست جمهوری ، روی کار آمدن علی ربیعی بعنوان وزیر جدید و ..... ) و گرایشات آشکار سیاسی در پیش گرفته (بیانات وی با مضمون نمره دولت احمدی نژاد در حوزه بهزیستی 100است ،کارهای بی نظیر احمدی نژاد در بهزیستی، تا ده ها سال از ذهن ها فراموش نخواهد شد، شنیده ها وشایعات مربوط به سوگیری های انتخاباتی و غیره)(امروز و فردا، 1392)، هنوز در مستند مدیریت بر یکی از حساس ترین سازمان های حمایتی کشور قرار دارد؟

در برداشتی تحلیلی، علت ماندگاری تقریبا سه ساله همایون هاشمی را نه بواسطه قدرت و قابلیت مدیریتی وی ، سطح عملکرد و خدمات رسانی و رضایت سازمانی کارکنان از او ، رضایت ارباب رجوع از او و حلقه مدیریتی وابسته به وی و یا حتی در تعابیر تبلیغی و کم اساسی که بعضا حکایت از گستردگی لابی های سیاسی - مدیریتی انجام شده توسط او برای ماندگاری دارد، دانست . آنچه که تاکنون هاشمی را در مدیریت سازمان بهزیستی نگاه داشته است، خوش اقبالی وی در تغییرات محیطی و مدیریتی بوده که در سطوح کلان و بالادستی سازمان بهزیستی رخ داده است. بعنوان نمونه،آیا عقل سلیم حکم می کرد که دکتر عباسی(وزیر قبل وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی)با فرض احتمالی تفاوت دیدگاه با رئیس سازمان بهزیستی، اقدام به برداشتن رئیس یک سازمانی حمایتی در دقیقه 90 بازی تغییر دولت نماید؟ آیا در شرایطی که دولت تدبیر و امید با دو راهبرد پرداختن به اولویت ها و فتح سنگر به سنگر، در حال پیشروی و تثبیت نظام اداری و مدیریتی کشور است، ایجاد یک تغییر عجولانه در چند ماه اول فعالیت دولت یازدهم ، معقول می توانست باشد؟آیا تغییر رئیس یک سازمان در پایان سال مالی 1392، امری قابل قبول است؟ و ...

اما آنچه که بعنوان نوعی سنت عقلانی قابل استنباط و یا حداقل حدس زدن است ، زوال تدریجی عمر مدیریتی همایون هاشمی و حلقه منتصب به او و احتمالا آمادگی افکار عمومی و زیر حوزه های تخصصی، برای تغییر وی در سال 1393 می باشد.

نظر وبلاگ در خصوص مطالب فوق(وبلاگ قصد توهین یا هجمه بر هیچ فرد ، گروه و یا سازمانی را نداشته و حق سازمان بهزیستی و هر ذی نفع دیگری برای ارسال جوابیه و ارایه هرگونه توضیح مستند با در نظر گیری قوانین و رعایت اصول اخلاقی محفوظ است):  

مطالب فوق برای سایت خبری و تحلیلی عصر خبر http://www.asrkhabar.com جهت انعکاس در سایت ارسال شده بود. سایت عصر خبر در روز شنبه مورخ 24/12/92 اقدام به انعکاس خبر فوق نموده و در شب ، خبر را از روی سایت برداشت. ما در خصوص علت این کار چیزی بدست نیاوردیم . علت را خودتان با ذهن پاک و ان شا ا.... ، بدون جهت بررسی کنید و درسی و نادرستی قضاوت هم پای خودتان .

اما توجه باید داشت که انعکاس این خبر مصادف شده بود با پیگیری مرگ 15 کودک در نارمک (قصد بحث در این خصوص را نداریم چرا که لازم است قوه محترم قضاییه بشکل کاملا مستقل و با در اختیار داشتن زمان کافی موضوع را بررسی نماید). یا علی

منابع و ماخذ:

-        آینا نیوز.(سی مهر 1388). ناگفته هایی از استاندار جدید آذربایجان غربی . کد خبر: 4654 . برگرفته از: http://www.ainanews.com .

-         گلزار1359.(21 شهریور 1390). دکتر همایون هاشمی کیست . برگرفته از وبلاگ : http://1359golzar.blogfa.com .

-         رضوانی ، افشار.(دهم آذر 1390). دکتر همایون هاشمی کیست . برگرفته از وبلاگ : http://rezvanafshar.blogfa.com .

-         سایت تحلیلی و خبری امروز و فردا.( هشت اسفند 1392). چرا هنوز مدیر احمدی نژاد در سازمان بهزیستی است . برگرفته از : http://emroozofarda.ir .

-         

 

 


نوشته شده توسط علی محمدی | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

بهزیستی و دولت تدبیر و امید

علی محمدی
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 79 بازدید
بازدید دیروز: 52 بازدید
بازدید کل: 72614 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

سایت خبری تحلیلی شعارسال
[آرشیو(1)]
فهرست موضوعی یادداشت ها
بهزیستی[43] . اخبار بهزیستی[42] . ficdsjd[21] . علی ربیعی[18] . بهزیستی پرس[16] . hofhv ficdsjd[11] . آسیب اجتماعی[10] . فقر[8] . اعتیاد[7] . ترک اعتیاد[6] . متادون[6] . کمپ[6] . نقد بهزیستی[5] . aofhv ficdsjd[5] . فقرزدایی[5] . رفاه اجتماعی[5] . سازمان بهزیستی[5] . قلی نیا[4] . دولت تدبیر و امید[4] . همایون هاشمی[4] . کودکان کار[4] . مواد مخدر[4] . کودک آزاری[3] . دیوان عدالت اداری[3] . دکتر قلی نیا[3] . حقوق معلولان[3] . پیشگیری[3] . مدیریت[3] . صابری[3] . طلاق[3] . شورای شهر[3] . ساماندهی کودکان خیابانی[2] . شهرداری تهران[2] . سیاست اجتماعی[2] . طنز[2] . ربیعی[2] . زنان سرپرست خانوار[2] . سبد کالا[2] . مجلس[2] . مجلس شورای اسلامی[2] . لطیفه[2] . مرکز توسعه پیشگیری[2] . مشایی[2] . فکاهی[2] . قالیباف[2] . کودکان خیابانی[2] . کودکان کار[2] . طرح تکریم ارباب رجوع[2] . فاطمه آلیا[2] . فحشا[2] . احمدی نژاد[2] . جک[2] . تغییر مدیر بهزیستی[2] . حاشیه[2] . داستانک[2] . جرم[2] . حقوق جانبازان[2] . دکتر عزیزی[2] . درد[2] . اس ام اس خنده دار[2] . اعتیاد زنان[2] . انتصابات مدیریتی[2] . بودجه 93[2] . بودجه بهزیستی[2] . کودک خیابانی[2] . کودک کار[2] . کودکان خیابانی[2] . کمیسیون اجتماعی[2] . معلولیت[2] . مناسب سازی[2] . وزیر تعاون[2] . وظایف بهزیستی . وعده های بهزیستی . وعده های همایون هاشمی . یارانه اعتیاد . یارانه برگ مشاوره . یارانه نگهداری . یتیم خانه . یک چلوکبابی بزنیم . کار جهادی . کار مفید . کارتن خواب . کارتن خوابی زنان . کاندیدای دولت . کاهش فقر . کرامت انسان ها . کفش پاره . مهد ستایش . مهد سه ستاره . مهد کودک . معلولین . من یک روحانی هستم . متولی حوزه اجتماعی . مثلث سیاه . ناامیدی . نابینا . نارمک . نارمک . ناصر کاشانی . نامه دویست تن از مددکاران اجتماعی . نان یتیم . ناهنجاری‌های ژنتیکی . ناکارآمدی سازمانی . نرگس پرستاری . نظارت بر مهدها . نظرات معلولین . نفریه . نقاشی . کمیسیون اجتماعی مجلس علی ربیعی . کنش سیاسی . کمربند . کمیته امداد . همیار نوروزی . وازدگی کارکنان . وال استریت . وبسایت های سازمان بهزیستی . وجدان بیدار . نمایندگان مجلس . نمره احمدی نژاد . نوبت بهزیستی . نوه امام . نیت بازدیدکنندگان . هاشمی . هدفمندسازی یارانه ها . هدفمندی یارانه ها . هزینه انتقاد . همایش ملی . کودکان بد سرپرست . کودکان بهزیستی . کودکان بی سرپرست . کودکان بی سرپرست,یتیم . کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست . کور . بورس . بی اعتنایی به یتیمان . بی تدبیری . بی تفاوتی سازمان . بی درد . بی عدالتی . بیت المال . بیمه . بیمه سلامت . بیمه عمر و پس انداز . بیکاری . پایگاه خدمات اجتماعی . پدر . پزشک محوری . پورسانت . پول شویی . پول کارگران . انحرافات اجتماعی . انفعال مدیریتی . اولویت بودجه . ایدز . ایزو 14000 . باز پس گیری شکایت . بازدید از شیرخوارگاه . بازدید از مراکز بهزیستی . بازرسی . بازنشستگی معلولان . بچه فروشی . بدهکار اصلی . بدهکاری . برنامه اجتماعی . برنامه راهبردی . بسیج . بغض . بن . بنیاد جهانی . بهرامی . بهزیست بنیاد . اعتیاد مردان . اعتیاد کودکان . افزایش حقوق . افشاگری . افکار عمومی . اقدامات بهزیستی . الگوهای ترک اعتیاد . امام رضا . امنیت شغلی . امور اجتماعی . انتصابات . استاندار تهران . استانداری . استخدام سه درصد . اشتغال . اشتغال فرزندان تحت سرپرستی بهزیستی . اشتغال معلولان . اصحاب حلقه . اعتبارات . اعتراض . آسیب‌دیدگان اجتماعی . آقا میری . آمار آسیب ها . آمار غیر واقعی . آموزش شهروندی . آموزش و پرورش . آیین نامه اجرایی ماده 190 . ابوالحسن فقیه . اتباع خارجی . اتهام بهزیستی . احسان علی خانی . احمدرضا رادان . آذربایجان شرقی . hofhv ficdsj . اخبار جدید بهزیستی . اردبیل . ارزش های سازمان . ارگان های حمایتی . از کجا آورده ای . ازدواج معلولین . دزد . دزدی . دستگاه تخصصی در حوزه رفاهی . دفتر ریاست . دکتر عزیزی . دیوان محاسبات . دیکتاتور و بچه ها . دکتر بهرامی . جشنواره بقرط . رئیس سازمان بهزیستی . راه چمنی . راهبردهای تحول آفرین . دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی . درآمد اختصاصی . درآمد پنهان . حساب . حساسیت جنسی . حسن باقری . حسین سهیلی‌زاده . حق ایاب و ذهاب . حمایت اجتماعی - اقتصادی . حکم ابقا . خالقی . خانه تکانی بهزیستی . خانواده های معلولین . خبر بهزیستی . خدمات رسانی به جامعه هدف . خط تولید دی.پی.پروپین . خواسته های معلولین . خودکشی . خیابان فلسطین . خیانت به کارگران . تغییر مدیریت . تغییر مدیریت سازمان بهزیستی . تفاهم نامه . تمدن اسلامی-ایرانی . تنبیه . توس پرس . تونس . جایزه بقراط . جایزه بهزیستی . چشم به راهی معلولان . چهره رسانه ای بهزیستی . حاجی فیروز . تصاویر کودکان . تصمیم گیری در بهزیستی . بهزیستی استان‌ها . بهزیستی البرز . اعتیاد خانوادگی . بهزیستی شهرستان ها . بهزیستی نیوز . بهسازی نیروی انسانی . بودجه 1393 . پیوند خانوادگی . تامین اجتماعی . تجاوز جنسی . تجمع معلولان . تجمع مقابل مجلس . تجمیع صندوق های بیمه ای . تدبیر 24 . ترخیص . ترک اعتیاد . فراکسیون حمایت از حقوق معلولین . فراکسیون دفاع از حقوق معلولین . فرزند خواندگی . فرزند معلول . فرزندان . فرزندان بهزیستی . فروش املاک و اموال مازاد . فساد اقتصادی . فساد سازمانی . فساد مالی . فصل پنج بودجه . فعالیت انتخاباتی . فاطمه دانشور . طرح رسیدگی به اموال مسئولان . فیلم . فقر زدایی . فقر و فحشا . کودکان خیابانی . گرسنگی . گرسنگی و سیری . گرمخانه . گروه همیار . گزینه های روی میز . گمرک . لایحه بودجه . لبخند . لبنان .
نوشته های پیشین

تیر 92
دی 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
اردیبهشت 93
خرداد 93
تیر 93
لوگوی وبلاگ من

بهزیستی و دولت تدبیر و امید
لینک دوستان من

نقد بهزیستی آی بی اِس بلاگ
بهزیستی نیوز نیلو بلاگ
نقد بهزیستی بلاگدهی
نقد بهزیستی بلاگسازان
بهزیستی نیوز رومفا
نقد بهزیستی جوان بلاگ
نقد بهزیستی ایران بلاگ
بهزیستی نیوز بلاگ اسکای
نقد بهزیستی میهن بلاگ
نقد بهزیستی بلاگدون
اداره بهزیستی استان تهران
مرکز آموزش علمی و کاربردی بهزیستی استان تهران
اداره بهزیستی تهران
بهزیستی تهران
وبلاگ بهزیستی استان تهران
دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی
موسسه آموزش عالی علمی و کاربردی بهزیستی کشور
سازمان بهزیستی کل کشور
سایت خبری تحلیلی شعارسال
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

انتقاد استاندار تهران از وضعیت نامطلوب ساماندهی افراد بی خانمان
مجوز باطل می کنیم،پلمپ می کنیم و به دادگاه می کشانیم
آیا بهزیستی در حوزه پیشگیری موفق بوده است؟
آقای وزیر! هزینه انتقاد از رئیس بهزیستی و معاونان شان چقدر است؟!
بهزیستی و شهرداری باید جواب بدهند: نقد سریال آوای باران
بی تدبیری ناامیدی می آورد
دوستانه درخواست می کنیم از زدن حرف های بی پشتوانه بپرهیزید
یادی از برنامه ماه عسل سال 92 و پخش تصویر کودکان
حاشیه ها - تیر 1393
حراج کرامت انسان ها در هنگام توزیع سبد کالا
[عناوین آرشیوشده]