خداوند ـ عزّوجلّ ـ به داوود علیه السلام وحی کرد :«ای داوود ! به من شادمان باش و از یادم لذّت ببر و با مناجات من متنعّم شو که به زودی، خانه را از فاسقانْ خواهم پرداخت ولعنت خود را بر ظالمان قرار خواهم داد» . [امام صادق علیه السلام]
بهزیستی و دولت تدبیر و امید
بازار بچه فروشی
شنبه 92 اسفند 10 , ساعت 2:26 عصر  

 

پارسینه به نقل از روزنامه اعتماد :  این گزارش شروعی ندارد. «مشتری دارد، او را تا دو و نیم میلیون تومان می خرند. برای چه تحویل شما بدهم؟» راحله سیزده سالش است، مادر مواد فروشش در زندان است و برادرش سرپرستی او را به عهده دارد. راحله شناسنامه ندارد.  برادرش نمی خواهد او را تحویل موسسه خیریه دهد. «دو میلیون بده بچه را ببر هر جا که خواستی.»این گزارش نیست، روایت نبض کند کودکانی است که هرروز آنها را سر چهارراه ها یا مترو می بینیم. نه می توانند بخوانند نه می توانند بنویسند، تنها چیزی که از همان ابتدا آموزش دیده اند کار کردن است.

آنها از صبح کار می کنند تا شب پدر و مادرهای جعلی یا پدر و مادرهای خودشان با خیال راحت مواد بکشند.  کارگرانی که اگر خوب کار کنند، خریداران فراوانی دارند. قیمت این کودکان برده را می پرسم: «از صد هزارتا پنج میلیون» .

 

بردگی به جای عاشقی


اینجا دروازه غار است، ناف تهران. سوار مترو که شوی، کمتر از یک ساعت به ایستگاه شوش می رسی و چند قدم پیاده که بیایی جایی سردرمی آوری که انسانیت دود شده و به هوا رفته است. صبح ها خلوت و شب ها از زمین بچه می جوشد. نه عاشق می شوند نه کودکی می کنند. وقتی به سن دوازده، سیزده سالگی می رسند باید ازدواج کنند و بچه دار شوند، این چرخه زندگی کودکان برده است.  راه دیگری مقابل پای آنها نیست، فکر می کنند حتما این صحیح ترین راه است. آنها را غربتی صدا می زنند. از لب خط تا دروازه غار خانه هایی را می بینی با حیاط هایی بزرگ و هشتی و اندرونی و بیرونی، در تمام این اتاق ها خانواده هایی زندگی می کنند با چند بچه.  هر بچه سرمایه یی برای خانواده، برای این والدین فرزند بیشتر، زندگی بهتر است. مواد بیشتر است. نشئگی عمیق تر.


بیمارستانی شبیه به وال استریت


دختربچه 14 ساله افغان سال پیش بچه دار شده بود، او حتی توان بلند کردن بچه را هم نداشت اما حالابچه او پیش خودش نیست. نوزادش را سه میلیون تومان فروخته است. در این محله گروه دیگری نیز هستند کم تعداد تر از غربتی ها، به آنها فیوجی می گویند. اکثر مددکاران موسسات خیریه که با این خانواده ها سروکار دارند، خرید و فروش بچه یا بچه دار شدن برای درآمدزایی را ناشی از فقر فرهنگی در بین این گروه ها می دانند.  اینجا با بچه تجارت می کنند، مواد می کشند، زندگی می کنند و دست آخر هم سرنوشت تلخ تری در انتظارشان است، اینجا هر اتفاقی می افتد. مردی به نام خسرو وجود دارد. به بچه ها پول می دهد و بعد آنها را به هزار شکل دیگر به بردگی می گیرد.  کودکان موظف هستند که آخر شب با مقدار مشخصی پول به خانه برگردنند، اگر پول کم آورده باشند، باید تن به کارهای دیگری دهند. ازدواج این بچه ها هیچ جایی ثبت نمی شود، نام شان جایی ثبت نمی شود. گویا روح هستند. برده هایی که فقط برای کار زاییده شده اند. بیمارستان ... در خیابان مولوی تهران است. بازاری برای خرید و فروش بچه درست مانند وال استریت، یکی از دانشجویان پزشکی که آنجا کار می کند، می گوید: «خانم هایی به این بیمارستان می آمدند و بچه دار می شدند و می رفتند، حتی برای شیردهی کودک خود صبر نمی کردند.


خیلی عجیب به نظر می رسید

 اما همین خانم دو هفته بعد می آمد و برگه یی را که دست مردی بود امضا و پول ناچیزی دریافت می کرد، سپس بچه را به او تحویل می داد. به همین سادگی.اینجا زنان معتاد هم می آیند برای زایمان، اما خرج دو، سه شب مصرف شان را می گیرند و کودک خود را می فروشند» . بیایید برگردیم به دروازه غار، کوچه های باریک با جوی هایی که خشک شده است، بوی زباله می آید. دیوار سفید بزرگی دور جایی شبیه به میدان را گرفته است، از سوختگی های کنارش می توان فهمید که اینجا خوابگاه کارتن خواب هاست، یکی از آنها در میان زباله ها به ظرف برنجی می رسد و آهسته آهسته شروع به خوردن آن می کند.


    
 
فروش کودک به هر قیمتی

غربتی ها گروهی هستند که اصل خرید و فروش بچه ها متعلق به این گروه است. گروه های دیگر سعی می کنند که بیشتر بچه دار شوند تا پول بیشتری به چنگ بیاورند.مادری فرزند خود را یک و نیم میلیون تومان فروخته است. هنگامی که باردار بوده، بیمارستان نرفته زیرا قرار این بوده است که به محض اینکه بچه دار شد، باید او را به خریدار بدهد. «نمی خواستی بچه ات را نگه داری؟: چرا اما به پولش نیاز داشتم.» تمام مکالمه همین قدر طول می کشد، آنقدر مطمئن پاسخ می دهد که دیگر جای سوالی باقی نمی گذارد. بین خودشان و بچه، همیشه خودشان را انتخاب می کنند. مادر دیگری قرار بوده با فروش بچه به قیمت دویست هزار تومان لااقل خرج چند شبش را به دست آورد. زمانی که او تازه مواد مصرف کرده بوده، خریدار می آید و بچه را می برد، نه پولی پرداخت می شود نه مادر چیزی یادش می آید. همه زندگی شان در پایپی شیشه یی خلاصه شده. پایپ هنوز در دستش هست.



 
در حیاط خانه چند کودک بازی می کنند، کارگرانی که منتظر مشتری هستند، زمین یخ زده و آب سیاهی آنجا جریان دارد، بچه ها روی آنها سر می خورند و می خندند. یکی از مددکاران اجتماعی محله می گوید: «موردی داشتیم که برای ساکت کردن نوزاد چهارماهه خودش به او متادون می داده و در کنار نوزاد شیشه مصرف می کردند که بچه دچار حمله های شدیدی شده بود. هرکاری می کردیم که بچه را از مادر بگیریم و او را درمان کنیم قبول نمی کرد، بعدا که با او صحبت کردیم به ما گفت بچه پنج میلیون تومان مشتری داشته است و اگر آن را به ما تحویل می داد مشتری بچه از دست می رفته، اما به خاطر حال بد کودک مجبور شد و او را به ما داد» .


کودکان اجاره یی

مسعود، مددکار اجتماعی و بلد محله است، او مسوول شناسایی دروازه غار و لب خط است، خانه یی را نشان می دهد که یک سال پیش توسط موسسه یی خیریه کشف شد و تعداد زیادی بچه را از آنجا نجات می دهند، می گوید: «سال پیش بود فکر می کنم که این خانه را پیدا کردیم، حدود 40 تا 50 بچه در این خانه بودند که هرروز صبح عده یی می آمدند و آنها را اجاره می کردند و دوباره آخر شب آنها را برمی گرداندند» .

گروه دیگری هستند که در بارداری متوجه می شوند که نمی توانند از بچه نگهداری کنند و به همین خاطر دنبال خریداری برای فرزند خود می روند، اینها امن ترین مکان را یا خانه هایشان می دانند یا بیمارستان ... . این دانشجوی پزشکی که در این بیمارستان کار می کند می گوید: «در روز حدود سه تا چهار تا از این موارد در بیمارستان داریم، شاید خیلی از آنها در قبال فروش بچه خود اصلا پولی نگیرند و خیلی از آنها کودکان خود را رها می کنند و می روند» .


از طرح ضربتی تا فقر فرهنگی

در لب خط ، مردها تا آخر شب قمار می کنند و زن ها کار، فرهنگ زندگی شان عجیب است، کودکان آنها هم گاهی اوقات وارد این بازی ها می شوند و از همان سنین کودکی دست به همه کاری می زنند. یکی دیگر از مددکاران اجتماعی می گوید اینها از بچه ها، هر استفاده یی می کنند و این همان فقر فرهنگی شدیدی است که در میان آنها وجود دارد، با برخورد و طرح های ضربتی اینها جمع آوری نمی شوند، صرفا باید از طریق تغییر خود این بچه ها نگذاریم نسل جدیدی از آنها تربیت شود.این گزارش حتی پایانی هم ندارد، پایانی نیست بر مشکلات کودکانی که ناخواسته به دنیا می آیند و نمی دانند که چه کسانی هستند، بچه هایی که هنوز بچگی نکرده پدر شده اند، مادر شده اند. اما نه می دانند خودشان از کجا آمده اند نه بچه شان به کجا می رود.

 اینجا لب خط است، دروازه غار، اینجا ته خط است برای بچه هایی که معامله می شوند تا مادرشان بگوید: «فروختمش و پول زندگی را به دست آوردم / چاره یی دیگر نداشتم اگر نمی فروختم چه کار می کردم؟ / نمی توانستم نگهش دارم، آدم در خماری هر کاری می کند/» وقتی پول خوبی پیشنهاد می کنند دیگر به من چه که بدانم کجا می رود.

مطالب فوق برگرفته از سایت تحلیلی خبری پارسینه ، با کد خبر 181612، مورخ 1392.11.29 می باشد. آدرس سایت اخذ اطلاعات:http://www.parsineh.com

 

نظر وبلاگ در خصوص مطالب فوق(وبلاگ قصد توهین یا هجمه بر هیچ فرد ، گروه و یا سازمانی را نداشته و حق سازمان بهزیستی و هر ذی نفع دیگری برای ارسال جوابیه و ارایه هرگونه توضیح مستند با در نظر گیری قوانین و رعایت اصول اخلاقی محفوظ است):

آقای رئیس سازمان بهزیستی، اگر برایتان امکان دارد، ساماندهی کودکان کار و خیابانی را برایمان معنا کنید؟ خواهش می کنیم قدم رنجه کرده و به همراه مشاوران و برخی همکاران خانم و آقای عزیز سازمان بهزیستی، برای بازدید این اماکن بروید. شاید اخبار منعکس شده دروغ باشد؟ شاید این گزارش مربوط به شهر دهلی در هند است که خبرنگار محترم برای جلب نظر رئیس خود ، اسامی ایرانی برای آن انتخاب کرده است؟ راستی برای این بچه ها چکار می توان کرد؟ خیلی شهامت می خواهد که انسان این موارد را بخواند و بر خود نلرزد و خود را تغییر نداده و اصلاح نکند( به خودتان نگیرید، منظور خودمان یا نویسندگان بی خیال مطالب حاضر هستیم).

پیشنهاد ما این است که چند سطر زیر را هم بر ما منت گذاشته و بخوانید(اقتباس آزاد از خبر اتفاق شرم آور در فوتبال ایران ، برگرفته از سایت پارسینه) :

گناه بی تفاوتی در برابر سوء استفاده از کودکان کار و خیابانی و در مواردی خانواده آنها ،از آن دست گناهان شنیعی است که با آب زمزم و هیچ شوینده درجه یک دیگری پاک نمی شود. شاید ما عادت کرده ایم که در پی درمان این زخم ها نباشیم، کی حوصله اش را دارد! ما به زخم عادت می کنیم، بعد از مدتی آن را می پذیریم، جزئی از زندگی مان می شود، معمولی، بی اهمیت و قابل تحمل! دیگر نه دردناک است، نه زشت! افشای این گونه آسیب ها و دردها و بعضا رازها، که از متجاوز تا قربانی و افکار عمومی تا وجدان فردی ترجیح می دهند زیر فرش قایمش کنند و تنها برای لحظاتی چند، سری از روی تاسف برای آن تکان دهند، چه سودی دارد؟ کاش حداقل در لندن رخ می داد تا وجدان بیدار «اسماعیل فلاح» گزارشی شرم آور از آن تهیه می کرد و ما برای انحطاط اخلاقی غرب و بی تفاوتی همنوع نسبت به همنوع خود، به نشانه تاسف سری تکان می دادیم.

یا علی

 


نوشته شده توسط علی محمدی | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

بهزیستی و دولت تدبیر و امید

علی محمدی
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 16 بازدید
بازدید دیروز: 15 بازدید
بازدید کل: 72422 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

سایت خبری تحلیلی شعارسال
[آرشیو(1)]
فهرست موضوعی یادداشت ها
بهزیستی[43] . اخبار بهزیستی[42] . ficdsjd[21] . علی ربیعی[18] . بهزیستی پرس[16] . hofhv ficdsjd[11] . آسیب اجتماعی[10] . فقر[8] . اعتیاد[7] . ترک اعتیاد[6] . متادون[6] . کمپ[6] . نقد بهزیستی[5] . aofhv ficdsjd[5] . فقرزدایی[5] . رفاه اجتماعی[5] . سازمان بهزیستی[5] . قلی نیا[4] . دولت تدبیر و امید[4] . همایون هاشمی[4] . کودکان کار[4] . مواد مخدر[4] . کودک آزاری[3] . دیوان عدالت اداری[3] . دکتر قلی نیا[3] . حقوق معلولان[3] . پیشگیری[3] . مدیریت[3] . صابری[3] . طلاق[3] . شورای شهر[3] . ساماندهی کودکان خیابانی[2] . شهرداری تهران[2] . سیاست اجتماعی[2] . طنز[2] . ربیعی[2] . زنان سرپرست خانوار[2] . سبد کالا[2] . مجلس[2] . مجلس شورای اسلامی[2] . لطیفه[2] . مرکز توسعه پیشگیری[2] . مشایی[2] . فکاهی[2] . قالیباف[2] . کودکان خیابانی[2] . کودکان کار[2] . طرح تکریم ارباب رجوع[2] . فاطمه آلیا[2] . فحشا[2] . احمدی نژاد[2] . جک[2] . تغییر مدیر بهزیستی[2] . حاشیه[2] . داستانک[2] . جرم[2] . حقوق جانبازان[2] . دکتر عزیزی[2] . درد[2] . اس ام اس خنده دار[2] . اعتیاد زنان[2] . انتصابات مدیریتی[2] . بودجه 93[2] . بودجه بهزیستی[2] . کودک خیابانی[2] . کودک کار[2] . کودکان خیابانی[2] . کمیسیون اجتماعی[2] . معلولیت[2] . مناسب سازی[2] . وزیر تعاون[2] . وظایف بهزیستی . وعده های بهزیستی . وعده های همایون هاشمی . یارانه اعتیاد . یارانه برگ مشاوره . یارانه نگهداری . یتیم خانه . یک چلوکبابی بزنیم . کار جهادی . کار مفید . کارتن خواب . کارتن خوابی زنان . کاندیدای دولت . کاهش فقر . کرامت انسان ها . کفش پاره . مهد ستایش . مهد سه ستاره . مهد کودک . معلولین . من یک روحانی هستم . متولی حوزه اجتماعی . مثلث سیاه . ناامیدی . نابینا . نارمک . نارمک . ناصر کاشانی . نامه دویست تن از مددکاران اجتماعی . نان یتیم . ناهنجاری‌های ژنتیکی . ناکارآمدی سازمانی . نرگس پرستاری . نظارت بر مهدها . نظرات معلولین . نفریه . نقاشی . کمیسیون اجتماعی مجلس علی ربیعی . کنش سیاسی . کمربند . کمیته امداد . همیار نوروزی . وازدگی کارکنان . وال استریت . وبسایت های سازمان بهزیستی . وجدان بیدار . نمایندگان مجلس . نمره احمدی نژاد . نوبت بهزیستی . نوه امام . نیت بازدیدکنندگان . هاشمی . هدفمندسازی یارانه ها . هدفمندی یارانه ها . هزینه انتقاد . همایش ملی . کودکان بد سرپرست . کودکان بهزیستی . کودکان بی سرپرست . کودکان بی سرپرست,یتیم . کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست . کور . بورس . بی اعتنایی به یتیمان . بی تدبیری . بی تفاوتی سازمان . بی درد . بی عدالتی . بیت المال . بیمه . بیمه سلامت . بیمه عمر و پس انداز . بیکاری . پایگاه خدمات اجتماعی . پدر . پزشک محوری . پورسانت . پول شویی . پول کارگران . انحرافات اجتماعی . انفعال مدیریتی . اولویت بودجه . ایدز . ایزو 14000 . باز پس گیری شکایت . بازدید از شیرخوارگاه . بازدید از مراکز بهزیستی . بازرسی . بازنشستگی معلولان . بچه فروشی . بدهکار اصلی . بدهکاری . برنامه اجتماعی . برنامه راهبردی . بسیج . بغض . بن . بنیاد جهانی . بهرامی . بهزیست بنیاد . اعتیاد مردان . اعتیاد کودکان . افزایش حقوق . افشاگری . افکار عمومی . اقدامات بهزیستی . الگوهای ترک اعتیاد . امام رضا . امنیت شغلی . امور اجتماعی . انتصابات . استاندار تهران . استانداری . استخدام سه درصد . اشتغال . اشتغال فرزندان تحت سرپرستی بهزیستی . اشتغال معلولان . اصحاب حلقه . اعتبارات . اعتراض . آسیب‌دیدگان اجتماعی . آقا میری . آمار آسیب ها . آمار غیر واقعی . آموزش شهروندی . آموزش و پرورش . آیین نامه اجرایی ماده 190 . ابوالحسن فقیه . اتباع خارجی . اتهام بهزیستی . احسان علی خانی . احمدرضا رادان . آذربایجان شرقی . hofhv ficdsj . اخبار جدید بهزیستی . اردبیل . ارزش های سازمان . ارگان های حمایتی . از کجا آورده ای . ازدواج معلولین . دزد . دزدی . دستگاه تخصصی در حوزه رفاهی . دفتر ریاست . دکتر عزیزی . دیوان محاسبات . دیکتاتور و بچه ها . دکتر بهرامی . جشنواره بقرط . رئیس سازمان بهزیستی . راه چمنی . راهبردهای تحول آفرین . دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی . درآمد اختصاصی . درآمد پنهان . حساب . حساسیت جنسی . حسن باقری . حسین سهیلی‌زاده . حق ایاب و ذهاب . حمایت اجتماعی - اقتصادی . حکم ابقا . خالقی . خانه تکانی بهزیستی . خانواده های معلولین . خبر بهزیستی . خدمات رسانی به جامعه هدف . خط تولید دی.پی.پروپین . خواسته های معلولین . خودکشی . خیابان فلسطین . خیانت به کارگران . تغییر مدیریت . تغییر مدیریت سازمان بهزیستی . تفاهم نامه . تمدن اسلامی-ایرانی . تنبیه . توس پرس . تونس . جایزه بقراط . جایزه بهزیستی . چشم به راهی معلولان . چهره رسانه ای بهزیستی . حاجی فیروز . تصاویر کودکان . تصمیم گیری در بهزیستی . بهزیستی استان‌ها . بهزیستی البرز . اعتیاد خانوادگی . بهزیستی شهرستان ها . بهزیستی نیوز . بهسازی نیروی انسانی . بودجه 1393 . پیوند خانوادگی . تامین اجتماعی . تجاوز جنسی . تجمع معلولان . تجمع مقابل مجلس . تجمیع صندوق های بیمه ای . تدبیر 24 . ترخیص . ترک اعتیاد . فراکسیون حمایت از حقوق معلولین . فراکسیون دفاع از حقوق معلولین . فرزند خواندگی . فرزند معلول . فرزندان . فرزندان بهزیستی . فروش املاک و اموال مازاد . فساد اقتصادی . فساد سازمانی . فساد مالی . فصل پنج بودجه . فعالیت انتخاباتی . فاطمه دانشور . طرح رسیدگی به اموال مسئولان . فیلم . فقر زدایی . فقر و فحشا . کودکان خیابانی . گرسنگی . گرسنگی و سیری . گرمخانه . گروه همیار . گزینه های روی میز . گمرک . لایحه بودجه . لبخند . لبنان .
نوشته های پیشین

تیر 92
دی 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
اردیبهشت 93
خرداد 93
تیر 93
لوگوی وبلاگ من

بهزیستی و دولت تدبیر و امید
لینک دوستان من

نقد بهزیستی آی بی اِس بلاگ
بهزیستی نیوز نیلو بلاگ
نقد بهزیستی بلاگدهی
نقد بهزیستی بلاگسازان
بهزیستی نیوز رومفا
نقد بهزیستی جوان بلاگ
نقد بهزیستی ایران بلاگ
بهزیستی نیوز بلاگ اسکای
نقد بهزیستی میهن بلاگ
نقد بهزیستی بلاگدون
اداره بهزیستی استان تهران
مرکز آموزش علمی و کاربردی بهزیستی استان تهران
اداره بهزیستی تهران
بهزیستی تهران
وبلاگ بهزیستی استان تهران
دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی
موسسه آموزش عالی علمی و کاربردی بهزیستی کشور
سازمان بهزیستی کل کشور
سایت خبری تحلیلی شعارسال
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

انتقاد استاندار تهران از وضعیت نامطلوب ساماندهی افراد بی خانمان
مجوز باطل می کنیم،پلمپ می کنیم و به دادگاه می کشانیم
آیا بهزیستی در حوزه پیشگیری موفق بوده است؟
آقای وزیر! هزینه انتقاد از رئیس بهزیستی و معاونان شان چقدر است؟!
بهزیستی و شهرداری باید جواب بدهند: نقد سریال آوای باران
بی تدبیری ناامیدی می آورد
دوستانه درخواست می کنیم از زدن حرف های بی پشتوانه بپرهیزید
یادی از برنامه ماه عسل سال 92 و پخش تصویر کودکان
حاشیه ها - تیر 1393
حراج کرامت انسان ها در هنگام توزیع سبد کالا
[عناوین آرشیوشده]